PLATFORM VOOR PUBLIC GOVERNANCE, AUDIT & CONTROL

TPC op

Sluit je aan bij de TPC Linked In-groep, neem deel aan discussies en ontmoet vakgenoten.
Naar Linked In

nieuws

Gemeente Den Haag laat steken vallen bij subsidieverdeling

Bron denhaagfm.nl
Laatste bijgewerkt op woensdag 30 augustus 2017 om 12.00
Print dit artikelE-mail dit artikel
subsidiebeleid den haag.jpg

De Rekenkamer Den Haag is kritisch over de subsidieverdeling in deze gemeente. De raad wordt niet genoeg geïnformeerd om zijn controlerende taak waar te maken. De Rekenkamer stelt in het rapport ‘Eerlijk delen’ dat het stadsbestuur niet nagaat of met de subsidies de beoogde maatschappelijke doelen worden bereikt. Voorzitter Watze de Boer van de Rekenkamer: “In 2016 was het aantal subsidieverstrekkingen dat goed is onderbouwd naar 50 procent gestegen, maar is daar blijven steken.”

Volgens het rapport verstrekt de gemeente de helft van haar subsidies niet volgens de regelingen en verordeningen. Jaarlijks gaat het om een bedrag tussen 300 tot 350 miljoen euro. De gemeente verzuimt regelmatig concreet aan te geven aan welke maatschappelijke doelen de subsidie moet bijdragen. 

Al eerder bracht de Rekenkamer een kritisch rapport uit over de subsidieverstrekking van de gemeente Den Haag. De conclusie is dat er, ondanks enkele verbeteringen, nog onvoldoende vooruitgang is geboekt. Het stadsbestuur herkent zich grotendeels in de uitkomsten van het rapport. Het rapport biedt aanknopingspunten om het subsidiebeleid te verbeteren.

Gepubliceerd op: woensdag 30 augustus 2017 om 11.57
Laatste bijgewerkt op: woensdag 30 augustus 2017 om 12.00